Súčasný primátor vyvíja nátlak na ľudí, ktorí ma podporujú

20.10.2010 Poprad

Poprad 20. októbra (TASR) – Súčasný primátor Popradu Anton Danko vyvíja podľa Štefana Pčolu, jedného z kandidátov na post primátora mesta, nátlak hraničiaci s vyhrážaním sa ľuďom, ktorí Pčolovi vyjadrili podporu v ...
Potvrdil to dnes na tlačovej konferencii, na ktorú prišiel sám, a nie tak ako avizoval aj s hokejistami a prezidentom Hokejového klubu Poprad.
"V posledných hodinách sa mi dostali informácie, že je vyvíjaný nátlak na ľudí, ktorí ma podporujú v kandidatúre, dôkazom toho je, že som tu dnes sám, " povedal Pčola. Podľa neho si Danko myslí, že mesto patrí jemu a dokáže ovplyvňovať nielen veci verejné, ale aj životy jednotlivých ľudí a ich rodín. "Mám informácie, že súčasný primátor vyvíja nátlak na ľudí, ktorí ma podporujú, " dodal Pčola. To je podľa neho dôvod, prečo hokejisti Ľuboš Bartečko, Arne Kroták a ani prezident klubu Tibor Turan dnes neprišli na tlačovú konferenciu, na ktorej mu mali verejne vyjadriť podporu. Arne Kroták sa k danej téme odmietol vyjadriť. "Nebudem sa k tomu vyjadrovať, " povedal po dnešnom tréningu kapitán Kamzíkov.
Jedným z dôvodov Pčolovej kandidatúry je aj zmena v štýle politiky a riadenia v meste. Podľa neho sú ľudia v Poprade pod neustálym tlakom a pracujú v strese. "Sám som bol svedkom, akým spôsobom sa rozhodovalo o veciach a ako sa viedol, respektíve neviedol dialóg, " doplnil Pčola, ktorý je už osem rokov poslancom Mestského zastupiteľstva v Poprade. Popradčania majú podľa neho strach vyjadriť svoj názor. Pčola pred ôsmimi rokmi podporoval súčasného primátora, udalosti z posledných dní ho však presvedčili, aby zmenil svoje rozhodnutie. "Som šokovaný, akým spôsobom dokáže niekto viesť zákulisný boj a ovplyvňovať kampaň tých druhých, ja som zo športu naučený hrať fair play od začiatku do konca, " dodal Pčola.
"Ja sa nad tým len pousmejem, ja neviem, o čom to pán Pčola hovorí, " reagoval na Pčolove vyjadrenie súčasný primátor Anton Danko. Ďalej uviedol, že vôbec nemá informácie o tom, kto vyjadril Pčolovi podporu. Veľmi sa čuduje Pčolovým vyjadreniam, keďže on sám bol členom klubu nezávislých poslancov a bol poslancom mestského zastupiteľstva. "Pán Pčola nemal absolútne záujem stretávať sa, navyše za posledné dva roky sa absolútne nezapájal do politického života v Poprade a aktívny bol len v určitých veciach, ktoré sa týkali jeho, " uzavrel primátor na margo obvinení z jeho samovlády v meste.
 

Vyberte región